MJOP

Wat is een MJOP?

Een MJOP (meerjaren onderhouds-plan) bevat informatie over de bouwkundige staat van een gebouw en wordt afgekort ook wel MOP of MJOP genoemd. Het MJOP geeft u in één oogopslag de te verwachten kosten voor onderhoud of vervanging, op de korte en de lange termijn. Zo weet u direct wat u jaarlijks moet reserveren om deze kosten over een langere periode gedekt te hebben en voorkomt u onverwachte onderhoudsuitgaven. Belangrijke en onmisbare informatie voor eigenaren, beheerders, beleggers en Vereniging van Eigenaren.

Waarom een Meerjaren Onderhoudsplan?

Om de bouwkundige staat van een gebouw te waarborgen en achterstallig onderhoud te voorkomen is onderhoud aan het gebouw nodig. Wanneer u onderhoud uitstelt kost u dat extra geld.
Om de benodigde onderhoudswerkzaamheden en kosten in beeld te brengen stelt Heton voor u 

een MJOP op. Middels het MJOP weet u wat het onderhoud op korte of langere termijn gaat kosten, zodat u hiervoor kunt reserveren. 
Vanaf 1 mei 2006 is iedere Vereniging van Eigenaren wettelijk verplicht een voldoende gevuld reservefonds te hebben. Dit fonds is bestemd voor het onderhoud van het gebouw en moet gebaseerd zijn op een gedegen plan. De gedachte die hieraan ten grondslag ligt is dat achterstallig onderhoud aan panden voorkomen moet worden.

Rapportage en offerte

Heton biedt verschillende (MJOP)rapportage mogelijkheden aan. Naast het opstellen van het MJOP voert Heton ook bouwkundige nulmetingen uit, welke u inzicht geven in de actuele bouwkundige conditie en de benodigde onderhoudswerkzaamheden. 
Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte kunt u telefonisch contact opnemen met ons hoofdkantoor of mailen naar vve@heton.nl